ΕΣΤΙΑΣΗ
Ελληνική κουζίνα
Αυτό που κάνει την Ελληνική κουζίνα να ξεχωρίζει από τις άλλες είναι:
- Τα αγνά προϊόντα της Ελληνικής φύσης. Προϊόντα μοναδικής και αξεπέραστης διατροφικής αξίας.
- Η σωστή χρήση των μυρωδικών (βοτάνων) και των μπαχαρικών, τα οποία σχεδόν όλοι οι Έλληνες μαζεύουν από τα βουνά, την εξοχή ή τον κήπο τους. Φημίζονται για τη γεύση, το άρωμα και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Καθώς γεύεστε κάποιο από τα πολλά διαφορετικά πιάτα, το μεθυστικό άρωμα της ρίγανης, του θυμαριού, του δυόσμου ή του δενδρολίβανου θα σας σαγηνεύσει.
- Το Ελληνικό ελαιόλαδο, το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής εμπειρίας. Το ελαιόλαδο συνοδεύει σχεδόν όλα τα ελληνικά πιάτα στα περισσότερα από τα οποία χρησιμοποιείται σε αφθονία, είναι άριστης ποιότητας και πολύ καλό για την υγεία.
- Και η απλότητα της, συνδυασμένη με την βαθιά ριζωμένη συνήθεια των Ελλήνων που θέλει το φαγητό, άμεσα συνδεδεμένο με την παρέα και την συζήτηση.
Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές:
Χωριάτικη σαλάτα
Ντολμαδάκια
Τζατζίκι: https://youtu.be/YVlIExa-xek
Ελληνική Γαστρονομία & συναταγές (πηγή Ε.Ο.Τ)